Ayat2 Al Quran yang boleh diamalkan

Untuk elak suami/isteri dan anak2 bergaduh :
Surah Al Baqarah – Ayat 102

Anak2 pandai belajar :
Surah Al Anbiyaa’- Ayat 79

Anak2 lembut hati/ elak panas baran :
Surah Al Anbiyaa – Ayat 69,
Surah Al Hasyr – Ayat 22-24

Anak2 malas sekolah :
Surah Toha ayat 1-5

Supaya Suami tak kawin lain :
Surah Toha – Ayat 39 – mula dari tanda Jim kecil

Ayat pendinding :
Ayat akhir surah At TaubahBg anak2 yg suka keluar malam :
Surah Ar Ruum Ayat 31. Baca 33x

Untuk jadi pendinding rumah :
Surah Al BAqarah dibaca & tiup pd air , dan spray keliling rumah

1 minit untuk mengingat Allah

* Langkah 1:
* Sebutlah dengan sepenuh hati dan lidah yang fasih:
*
SUBHANA’LLAH
* ALHAMDULI’LLAH
* LAA I LAAHA ILLA’LLAH
* ALLAHU AKBAR
* ASTAGHFIRU’LLAH
* LAA ILAAHA ILLA’LLAH, MUHAMMADUR RASULU’LLAH
* ALLAHUMMA SALLI WA SALLIM WABARIK ‘ ALA SAYYIDINA MUHAMMAD WA AALIHI * * WA SAHBIHI AJMA’EEN

* Langkah 2:
* Hayatilah sedalamnya akan makna ayat demi ayat, perkataaan demi
perkataan

* Langkah 3:
* Forward email ini kepada sekurang-kurangnya 7 orang yang anda kasihi.

* Hasil 1:
* Dalam tempo satu jam anda telah berjasa mengajak mereka untuk
* mengingat, berdoa dan bermunajat kepada ALLAH SWT.
*
Hasil 2:
* Dalam tempoh satu jam anda telah berjasa mengajak mereka untuk
* mengingat, berdoa kepada Nabi Muhammad SAW.
*
Hasil 3:
* Dalam masa satu jam sekurang-kurangnya 7 orang telah mendoakan
* kesejahteraan untuk kamu dan di-AMIN-kan oleh para Malaikat.

Posted on July 23, 2007, in Al-Quran. Bookmark the permalink. 14 Comments.

  1. Supaya Suami tak kawin lain :
    Surah Toha – Ayat 39 – mula dari tanda Jim kecil

    hu…hu… suami sudah kawin!
    boleh tak nak bagi berpisah???

  2. subhanallah…npe plak nk bgi bpisah?…x baek rntuhkan msjid ALLAH…

  3. hurm,impressive..sume doa ade.. maha BESAR ALLAH..btw,thanks 4 the writer,may ALLAH bless u;)

  4. Saya ini org cina nak masuk muslim, boleh saya tahu cara nya?

  5. GIMANA SE CARANYA AGAR AYAH SAYA PERHATIAN SAMA ANAK2 DAAAN CYNG MA ISTRINYA.Q PENGEN MEMPUNYAI KELUARGA YG SAKINAH DAN MA*WAQ”DAHH?

  6. tolong bagi kt saya surah ambiyaa ayat 69

  7. yah allah ampuni dosa2 saya yang sering menyakiti orng lain

  8. WAN ROOZIEHAYATI WAN JONID

    semoga ALLAH mendengar segala jeritan batin seorang isteri yang dianiayai selalu,semoga ALLAH taalah memberi ke kuatan untuk kau lalui ujiaan dari ALLAH ini,ALL OF US LOVE U IN MALAYSIA AMEEN.

  9. hurm… cam ne nak jd pandai ek??

  10. bismillahirrahmanirrahiim…
    assalamualaikum… moga allah memberkati kita semua.
    selawat dan salam untuk Rasulullah saw dan ahli keluarga serata pra sahabat baginda. marilah sama2 kita berselawat untuk baginda pada waktu ini sebanyak 10x. (ok semua selawat ya…) tahu tak sekali kita selawat untuk baginda 10x Allah akan berselawat untuk kita… Masya Allah. senang je kan. Lagipun rasulullah selalu ingat kita umatnya hingga waktu baginda hampir wafat rasulullah saw menyebut ummati,ummati, ummati…
    baginda tak ingat pun kat anak2 isteri dia. tapi kitya umatnya. lagi satu rasulullah sanggup mengorabankan jiwa dan raganya untuk mengislamkan kita semua, tahu tak apa itu nikmat Islam… maksudnya kita untuk segala amalan baik kita dapat ganjaran kat akhirat, untuk segala dosa kita Allah ampunkan bagi kita yang bertaubat… that meant di akhirat sana walaupun dosa kita banyak sekali, dan kita disiksa dgn maha hebatnya but in the end kita masuk syurga Allah. (p/s: ini bukannya nak menggalakkan sahabat2 tidak kisah utk buat dosa, INGAT…siksa Allah adalah maha azab, maka hendaklah kita selalau bertaubat dengan selalu beristighfar) ok jom istighfar 10x. (semua istighfar ya) ASTAGHFIRLLAHALA’ZHIIM 10X. perbanyakkanlah istighfar kita moga Allah ampunkan segala dosa kita yg tak terlepas dari melakukan kesilapan.

  11. sy sygkan bf saya sepenuh hati… Dan terlalu kuat cemburu.. cam ne nak buat..??? kdg2 jd skit hati..

  12. bagus doanya………….

  13. Salam Hayati
    saya pelajar perubatan, awak ade tak ayat yang boleh dijadikan amalan untuk saya menjadi terang hati dan mudah mengigati apa yang dibaca dan diajar oleh para doctor. kadang2 saya sukar sungguh untuk mengahafal fakta2 yang begitu banyak..
    terima kasih..

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: