CARI WANG LEBIH

Minta tolong dengan ALLAH untuk bayar hutang:

Kadang-kadang bila kiyta berhutang kita lupa meminta pertolongan Allah,

Attirmirmizi menceritakan dari Ali  a.s. ” telah datang kepadaku seorang hamba yang berhutang dan memberitahuku bahawa ia tidak mampu melunaskan hutangnya. maka ALi menjawab “hendakkah kamu aku memberitahu apa yang disampaikan Rasulullah kepadaku; “Allah akan lunaskan hutang mu walau sebesar bukit Seer maka bacalah ini ;Allahumma akfini bihalalika an haramika waaghnini bifadhlika amman siwaaka ( ya Allah cukupi aku dengan apa yang ENgkau halalkan agar aku tidak memerlukan apa yang ENgkau haramkan dan limpahia aku agar aku tidak memerlukan selain Engkau”


  1. Betul tu. X pernah terfikir pun sebelum ni. Bayar hutang xpenah pun niat meminta bantuan dari ALLAH untuk diringankan dan dimudahkan.

  2. permission to copy this post.
    nk letak kat my blog. TQ🙂

  3. tak apa i ada satu peluang unik ,kalau senang click dan register http://www.caridownline4u.com/halee ,munkin boleh ubah nasib anda sekeluarga tq

  4. Alhamdulillah….
    Time kaseh..

  5. i pun nak copy this …bagus la

  6. AHMAD FAHMIAIMAN B ENDUT

    camne nk wat duit

  7. alhamdulillah….
    masih ada manusia yang bergelar insan.namun bak kata pepatah,berdoa tanpa berusaha ibarat berbuat sesuatu yang kosong dan berusaha tanpa berdoa ibarat orang yang sombong…. sesama kita fikirkan.

  8. alhmdulillh sblm nh xtau doa nh….

  9. mengarut…..

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: